Ferguson verwacht Owen paar weken kwijt te zijn

1 maart 2010, 10:39   Bijgewerkt: 1 maart 2010, 10:46

Michael Owen is de komende periode vermoedelijk niet beschikbaar voor Manchester United. De aanvaller liep zondag, in de Carling Cup-finale tegen Aston Villa, een blessure aan zijn hamstring op. "We gaan nog een scan doen, maar ik verwacht dat Michael een paar weken uitgeschakeld is", aldus manager Sir Alex Ferguson.

Owen begon tegen Aston Villa verrassend in de basis en zorgde na ruim tien minuten voor de 1-1, nadat James Milner de ploeg uit Birmingham op voorsprong gezet had. Vlak voor rust ging het echter mis, waarna Wayne Rooney in de ploeg kwam als vervanger van Owen. Rooney kopte zijn ploeg vervolgens naar de winst (2-1).

Ferguson denkt dat hij, achteraf gezien, beter niet met Owen had kunnen starten in de bekerfinale. "Michael had al een paar weken geen wedstrijd gespeeld en dit veld was heel zwaar. Dit soort omstandigheden zijn niet ideaal voor hem en daar krijgen we nu de rekening voor gepresenteerd", aldus de Schotse coach van United.

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!