Marcellis: "Er moet wel iets gaan veranderen"

1 maart 2010, 10:08

Je zou hem bijna vergeten, maar Dirk Marcellis staat nog altijd onder contract bij PSV. De verdediger was de vorige seizoenen één van de steunpilaren van de ploeg, maar komt onder coach Fred Rutten bijna niet aan spelen toe. Zondag mocht hij eindelijk weer eens zijn trainingspak uittrekken. In de thuiswedstrijd tegen RKC kwam hij tien minuten voor tijd in de ploeg, toen het duel al lang beslist (5-1) was.

Marcellis kan voorlopig weinig anders doen dan hard trainen, zegt hij op de website van Sportweek. "Het is lastig om je te bewijzen als je op de tribune of op de bank zit. Daarom ben ik blij met iedere invalbeurt die ik krijg. Want zo lang het team blijft winnen, kan ik moeilijk tegen de trainer zeggen dat ik moet spelen."

"Natuurlijk wil ik spelen, maar ik ben nu vooral iedere training bezig om mezelf te verbeteren", zegt de pas 21-jarige verdediger, die anderhalf jaar geleden nog tot de selectie van het Nederlands elftal behoorde. "Ik ben snel omhoog gegaan en maak nu even pas op de plaats, zo zie ik dat. Wat ik voor volgend seizoen wil? Volgend seizoen is nog ver weg. Maar er moet voor mij persoonlijk wel wat gaan veranderen, natuurlijk. Ik moet er nu voor zorgen, dat ik er straks weer sta."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen