Kopstoot Rooney bezorgt Man United de Carling Cup

28 februari 2010, 17:57   Bijgewerkt: 28 februari 2010, 18:39

Manchester United heeft de eerste prijs van 2010 binnen. De landskampioen won zondag ten koste van Aston Villa de Carling Cup, het op één na belangrijkste bekertoernooi van Engeland. Wayne Rooney tekende voor de winnende goal (2-1). Bij Manchester United ontbrak doelman Edwin van der Sar. Hij kreeg rust.

De treffer viel Rooney viel een kwartier voor tijd. De spits stond aan het eind van een mooie aanval via Dimitar Berbatov en Antonio Valencia en kopte de bal feilloos achter Villa-keeper Brad Friedel. Luttele minuten later maakte diezelfde Rooney er zelfs bijna 3-1 voor Man United van, maar ditmaal belandde zijn kopbal op het houtwerk.

De zege van Manchester United was terecht, maar allesbehalve eenvoudig. Al na vijf minuten kwam de outsider uit Birmingham op 1-0, door een benutte strafschop van James Milner. Ruim vijf minuten later zorgde Michael Owen voor de gelijkmaker. Namens Aston Villa was Gabriel Agbonlahor vervolgens een paar keer dicht bij de 2-1, terwijl oud-PSV'er Ji Sung Park de paal raakte namens Manchester United.

Door de fraaie kopstoot van Rooney ging de zege uiteindelijk naar Manchester United, dat de prijs vorig seizoen ook al won. Het is voor het eerst sinds 1990 dat een team er in slaagt om de Carling Cup-titel te prolongeren. Destijds won Nottingham Forest het bekertoernooi voor het tweede achtereenvolgende seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen