Red Bull zet LASK Linz zonder moeite opzij

21 februari 2010, 17:43   Bijgewerkt: 21 februari 2010, 18:13

Red Bull Salzburg heeft zich met een probleemloze thuisoverwinning (3-0) op LASK Linz hersteld van de zure 3-2 nederlaag bij Standard Luik, donderdag in de Europa League. Die Bullen leidden in dat duel bij de rust met 2-0, maar verloren alsnog.

Ook tegen Linz stond Red Bull, onder leiding van trainer Huub Stevens, met 2-0 voor bij het rustsignaal. Roman Wallner opende na negen minuten de score. Een kwartier later verdubbelde Dusan Svento de marge voor Red Bull, door van twintig meter hard raak te schieten. Na de pauze legde diezelfde Svento de eindstand vast op 3-0.

Door de winst neemt koploper Red Bull, waar Barry Opdam en Robin Nelisse na de rust invielen, afstand van achtervolgers Rapid Wien en Austria Wien. Het verschil met beide formaties uit Wenen bedraagt na 21 wedstrijden drie punten.