De Graafschap hervindt vorm bij Den Bosch

Koen Freriks
19 februari 2010, 22:19   Bijgewerkt: 20 februari 2010, 00:07

Na twee wedstrijden zonder overwinning heeft De Graafschap vrijdag weer drie punten gepakt in de Jupiler League. De koploper van de eerste divisie deed dat bij FC Den Bosch met overtuigende cijfers: 0-3. De twee naaste achtervolgers, FC Zwolle en Go Ahead Eagles, kwamen ook tot winst.

Edgar Manucharyan maakte indruk bij AGOVV. De Armeense aanvaller, gehuurd van Ajax, droeg drie doelpunten bij aan de zege op Excelsior (4-2).

De Graafschap nam al in de openingsfase afstand van Den Bosch, door treffers van Steve de Ridder en Yuri Rose. In de slotfase voerde Peter Jüngschläger de score op naar 3-0.

FC Zwolle bracht FC Eindhoven de eerste nederlaag in zes wedstrijden toe, door een treffer van Albert van der Haar: 0-1. Arne Slot miste nog een strafschop namens Zwolle.

Go Ahead Eagles

Ook bij FC Volendam sorteerde de trainerswissel geen effect. Met Johan Steur als vervanger van de opgestapte Edward Sturing verspeelde Volendam voor eigen publiek tegen MVV in het laatste kwartier een 2-0-voorsprong: 2-2.

Hekkensluiter

Door twee doelpunten van Ruud ter Heide won degradatiekandidaat FC Emmen bij Fortuna Sittard (0-2). Emmen nam daardoor wat verder afstand van hekkensluiter FC Oss, dat vrijdag niet in actie kwam.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen