Geklungel Fabianski helpt Porto langs Arsenal

17 februari 2010, 22:59   Bijgewerkt: 17 februari 2010, 23:07

Twee uiterst curieuze doelpunten, waarbij doelman Lukasz Fabianski een hoofdrol speelde, hebben FC Porto de zege bezorgd op Arsenal. Door een blunder van de Pool en een snel genomen indirecte vrije trap, gegeven nadat de doelman een terugspeelbal van Sol Campbell opgepakt had, won de thuisclub met 2-1.

Porto kwam na iets meer dan tien minuten op voorsprong door een toevalstreffer van Silvestre Varela. Diens min of meer mislukte voorzet werd verkeerd beoordeeld door Fabianski, die de bal in eigen doel werkte. Al in de achttiende minuut werd het gelijk. Routinier Sol Campbell scoorde. De verdediger kopte raak, nadat oud-Ajacied Thomas Vermaelen een hoekschop van Cesc Fabregas had verlengd.

In de 51e minuut zette Radamel Falcao de thuisclub opnieuw op voorsprong. Hij profiteerde van een snel genomen vrije trap van Ruben Micael. FC Porto kreeg het buitenkansje, nadat Fabianski een terugspeelbal van Campbell in zijn handen gepakt had. Porto nam de vrije trap, voordat Arsenal tijd had om een muur neer te zetten.