Fenerbahçe laat naar punt, Rijkaard koploper

14 februari 2010, 20:01   Bijgewerkt: 14 februari 2010, 20:40

Fenerbahçe heeft op de valreep een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Manisaspor. De topclub kwam in blessuretijd met 2-1 achter, maar in de zevende (!) minuut van de extra tijd kopte Gökhan Ünal Fener toch nog naar een punt.

Isaac Promise leek uit te groeien tot de man of the match. De speler van Manisaspor boog met twee doelpunten een 1-0 achterstand om in een 2-1 voorsprong, waarbij hij zijn laatste treffer pas in de 93ste minuut maakte. Het was echter niet voldoende voor de promovendus om de brigade uit Istanbul drie punten afhandig te maken. Smet op het optreden van Promise was de directe rode kaart die hij enkele minuten na de 2-2 kreeg wegens beledigend taalgebruik tegen de scheidsrechter.

Als gevolg van het puntverlies van Fenerbahçe is Galatasaray de nieuwe koploper in de Turkse competitie. De ploeg van Frank Rijkaard kreeg een reglementaire 3-0 zege toegekend omdat de eigenlijke opponent, Ankaraspor, uit de competitie is genomen. Het gat tussen Galatasaray en Fenerbahçe behelst na 21 wedstrijden één punt.