Go Ahead staat Colak af aan Jong Turkije

Ger
13 februari 2010, 16:37   Bijgewerkt: 13 februari 2010, 16:46

Go Ahead Eagles geeft Halil Colak de kans zich bij de nationale ploeg van Turkije in de kijker te spelen. De aanvaller vertrekt maandag met toestemming van de club voor een oefentoernooi met het Turkse nationale team onder 21 jaar. Colak is daardoor niet beschikbaar voor de competitiewedstrijden tegen FC Den Bosch, Telstar en MVV.

"Toen Halil aan het begin van het seizoen een contract bij ons tekende was het ook een van zijn ambities zich in een Turks of Nederlands team te spelen. Nu is het zover en dan geven we hem toestemming om zich bij die ploeg te voegen", zegt trainer Andries Ulderink in De Stentor. "We zijn het er over eens dat het belangrijk is voor zijn ontwikkeling, al komt het voor ons ongelukkig midden in de competitie."

Colak is net weer fit na een kuitblessure en speelde vrijdag een helft mee in een oefenduel tegen Jong FC Twente. Ulderink: "We houden contact met elkaar. Mocht het na de eerste week nodig zijn is het mogelijk dat hij eerder dan gepland terug komt om eventueel tegen MVV weer met ons mee te spelen."

Overigens heeft Colak nog niet besloten voor welk nationaal team hij uiteindelijk wil voetballen. Hij heeft zowel een Turks als Nederlands paspoort en kan na vriendschappelijke jeugdinterlands nog wisselen van ploeg.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen