Trefzekere Drogba schiet Chelsea naar leiding

7 februari 2010, 18:58   Bijgewerkt: 7 februari 2010, 21:29

Dankzij een sterk optreden van Didier Drogba in het eerste kwart van het thuisduel met Arsenal gaat Chelsea weer aan kop in de Premier League. De Ivoriaan maakte beide doelpunten in de gewonnen stadsderby: 2-0.

Drogba kreeg de supporters op Stamford Brigde al na zeven minuten op de banken. Op aangeven van John Terry opende hij van dichtbij het vijandelijke doel de score. Een kwartier later verdubbelde Drogba de voorsprong van The Blues. Dit keer deed Frank Lampard het voorbereidende werk. Daarna kregen beide clubs nog een aantal doelkansen, maar ze schoten te kort in de afwerking.

Als gevolg van de overwinning verdringt Chelsea Manchester United van de eerste plaats in de Premier League. De voorsprong van de Londenaren op The Red Devils bedraagt twee punten. Arsenal staat op de derde plaats, op acht punten van Chelsea en lijkt daarmee uitgestreden in het gevecht om de Engelse landstitel.