Braafheid debuteert bij Celtic met bekerzege

7 februari 2010, 15:08   Bijgewerkt: 7 februari 2010, 15:16

Edson Braafheid heeft een uitstekend debuut gemaakt bij Celtic. De verdediger, die deze week werd gehuurd van Bayern München, stond in de bekerontmoeting met  Dunfermline in de basis en zegevierde met zijn club met 4-2 over de tweedeklasser. Daardoor plaatste de topclub zich voor de kwartfinales van de Schotse FA Cup.

Celtic, waar ook Glenn Loovens aan de aftrap verscheen, ging het zeker niet simpel af bij Dunfermline. Diomansy Kamara zette de ploeg uit Glasgow na twintig minuten wel op 0-1, maar in de daaropvolgende tien minuten boog de thuisclub via David Graham en Andy Kirk (strafschop) de achterstand om in een 2-1 voorsprong.

Een stunt zat er echter niet in voor Dunfermline. Op slag van rust maakte Morten Duncan Rasmussen 2-2. Na de doelwissel ging de gastheer vervolgens door eigen fouten ten onder. Callum Woods werkte na bijna een uur de bal ongelukkig in eigen doel (2-3), waarna Robbie Keane de eindstand op 2-4 bepaalde. De invaller benutte een penalty. Bij Celtic was Jos Hooiveld afwezig wegens een blessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen