"Ervaring van Egypte gaf de doorslag in finale"

Ger
1 februari 2010, 00:00

Egypte veroverde zondag in Angola voor de derde keer op rij de titel in de Afrika Cup. De ploeg van bondscoach Hassan Shehata bleef in de eindstrijd tegen Ghana (1-0) bovendien voor de negentiende wedstrijd op rij ongeslagen op het Afrikaanse titeltoernooi en ook dat is uniek.

Mohamed 'Gedo' Nagy maakte zijn reputatie als supersub opnieuw waar. De aanvaller mocht na ruim een uur spelen het veld in van Shehata en deed vervolgens wat hij het hele toernooi heeft gedaan: scoren. Na een vlotte combinatie met Mohamed Zidan maakte Nagui vijf minuten voor tijd het enige doelpunt. Met vijf doelpunten werd de vaste invaller bij Egypte topscorer van het toernooi. "We hebben drie titels gewonnen, in 2006, 2008 en 2010. Dit was de moeilijkste van allemaal", aldus assistent-coach Shawky Garib.

"We zijn niet zo ervaren in zulke wedstrijden", treurde de Ghanese bondscoach Milovan Rajevic nadat Gedo het sein had gegeven voor een groot Egyptisch feest in Angola. "We wilden deze wedstrijd zo graag winnen, maar uiteindelijk heeft de ervaring van Egypte de doorslag gegeven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen