Nigeria grijpt bronzen plak op Afrika Cup

30 januari 2010, 18:50   Bijgewerkt: 30 januari 2010, 19:00

De internationals van Nigeria verlaten Angola met een bronzen medaille om hun nek. De Nigerianen verzekerden zich zaterdag van de derde plek op de Afrika Cup, door de troostfinale met 1-0 te winnen van Algerije.

De Super Eagles lijken een abonnement te hebben op de derde plaats op de Afrika Cup. Ook bij drie van de vier voorgaande edities eindigden ze op de laagste tree van het ereschavot. Dat Nigeria ten koste van Algerije deze editie weer derde werd, was terecht. Het land had zaterdag in de 'kleine' eindstrijd immers het betere van het spel.

In de eerste helft waren de beste kansen voor Nigeria, maar goals had dat overwicht niet tot gevolg. In de 43ste minuut werkte Kalu Uche de bal wel over de doellijn, maar zijn treffer werd terecht geannuleerd. De spits stond immers mijlen buiten spel. Na de rust greep Nigeria alsnog de leiding. Victor Nsofor Obinna schudde in één actie drie man af en tekende vervolgens met een schuiver voor de openingsgoal. Daarna zette Algerije nog wel aan voor de gelijkmaker, maar Nigeria bleef simpel op de been.

Zondagmiddag 17.00 uur begint de finale tussen Ghana en titelverdediger Egypte. De Farao's gaan op jacht naar hun derde Afrikaanse landentitel in successie. Nigeria en Algerije zien we pas weer in de zomer. Beide landen nemen dan deel aan het WK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen