Acht Algerijnen geen partij voor Egypte

28 januari 2010, 22:19   Bijgewerkt: 28 januari 2010, 22:46

Egypte heeft zijn sportieve revanche op Algerije. Twee maanden na de beslissende play-off voor het WK, die Algerije verrassend won (0-1), bereikte Egypte ten koste van de Algerijnen de finale van de Afrika Cup, waarin Ghana wacht. Het werd liefst 4-0 en Algerije beëindigde de wedstrijd met acht man, na drie rode kaarten.

Eigenlijk was Algerije-Egypte maar ruim een half uur een echte wedstrijd. Toen ging de bal op de stip na een vermeende overtreding van Rafik Halliche, die daarvoor zijn tweede gele kaart kreeg. De Egyptenaar Hosni benutte de penalty, maar zijn aanloop was niet bepaald vloeiend. Doelman Fawzi Chaouchi vond dat de strafschop overgenomen moest worden en deelde in zijn woede een kopstoot uit richting de scheidsrechter. Om onduidelijke redenen kreeg de keeper slechts een gele kaart, maar duidelijk was dat heel Algerije van de kook was. De tien boze Algerijnen kwamen er vervolgens niet meer aan te pas tegen het sterke Egypte.

Na rust liep Egypte eenvoudig uit naar 0-4. Mohamed Zidan, Mohamed Abdel-Shafy en Mohamed Nagy Gado tekenden voor de doelpunten. Voor Gado betekende dit alweer zijn vierde goal van het toernooi. Opvallend, omdat de aanvaller alle wedstrijden op de bank begon. Algerije schopte intussen op alles wat bewoog en Nadir Belhadj en doelman Chaouchi werden met rood van het veld gestuurd. 

Egypte bereikte zo de finale en krijgt de kans om als eerste land in de historie driemaal op rij de Afrika Cup te winnen. Het land, dat door de verloren play-off tegen Algerije dus naast deelname aan het wereldkampioenschap greep, was in 2006 en 2008 ook al de beste van Afrika. Het jeugdige Ghana is zondagavond in de finale de tegenstander. Algerije strijdt een dag eerder met Nigeria om de bronzen medaille.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen