Ghana finalist na nipte zege op Nigeria

28 januari 2010, 18:53   Bijgewerkt: 28 januari 2010, 19:05

Voor het eerst sinds 1992 staat Ghana weer in de finale van de Afrika Cup. In een teleurstellende halve finale hadden de jeugdige Black Stars aan een vroeg doelpunt van Asamoah Gyan voldoende om Nigeria te verslaan (1-0).

De overwinning van Ghana was verrassend te noemen. Het land mist tijdens dit toernooi sterren als Michael Essien, John Mensah, John Paintsil, Stephen Appiah en Sulley Ali Muntari en moet het daarom vooral doen met jonge, talentvolle spelers. Het team bevat een handvol spelers die vorig jaar het wereldkampioenschap voor spelers tot 20 jaar wonnen, door in de finale de grote favoriet Brazilië te verslaan. 

Het jonge Ghana bleef vrij eenvoudig overeind tegen Nigeria, dat wél met een groot aantal internationaal bekende namen aantrad. Spelers als Peter Odemwingie, Obafemi Martins, John Obi Mikel en Chinedu Obasi konden geen bres slaan in de Ghanese defensie, waardoor een doelpunt van Asamoah Gyan voor Ghana genoeg was om de partij te beslissen. De 24-jarige aanvaller van Stade Rennes kopte na twintig minuten een hoekschop bij de eerste paal binnen. Ghana, waar Matthew Amoah slechts invaller was, is hierdoor nog altijd in de race voor de eerste Afrikaanse titel sinds 1982. Tien jaar later, in 1992, verloor het de finale van Ivoorkust.

In de finale speelt Ghana tegen Egypte of Algerije. Deze teams spelen later vanavond tegen elkaar. Nigeria ontmoet de verliezer van dat duel in een strijd om het brons.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen