Tientallen banen weg door bankroet Haarlem

Ger
25 januari 2010, 17:04

Het faillissement van HFC Haarlem kost 50 tot 60 banen. Dat maakte interim-manager Johan van Streun maandag bekend tijdens een persconferentie. Hij zei dat de rechtbank in Haarlem het faillissement van zijn club maandagmiddag om 15.25 uur heeft bekrachtigd, nadat de aanvraag maandagochtend was ingediend.

"Het was onafwendbaar. Het doek is gevallen", sprak Van Streun, die half december 2009 bij Haarlem aan de slag ging. Volgens de crisismanager is de schuld opgelopen tot ongeveer 2 miljoen euro. De belastingdienst is de grootste schuldeiser. Van Streun wilde geen schuldigen aanwijzen voor het fiasco.

"We gaan nu geen Zwarte Pieten uitdelen. Maar het is wel heel zuur, dat in andere gemeenten wel steun wordt gegeven aan het betaalde voetbal. In Haarlem waren daar evenwel geen mogelijkheden voor. Dat maakt het speelveld voor de profclubs in Nederland ongelijk."

In dat opzicht was ook interim-voorzitter Piet Hooft, sinds november 2009 in functie, zeer teleurgesteld. "Deze stad en regio verdienen een betaaldvoetbalorganisatie", meende Hooft, die al 52 jaar lid is van Haarlem.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen