Hekkensluiter Haarlem vraagt faillissement aan

Ger
25 januari 2010, 14:36   Bijgewerkt: 25 januari 2010, 16:08

Aan het 120-jarig bestaan van HFC Haarlem is een einde gekomen. Bewindvoerder Rocco Mulder gaat het faillissement van de eerstedivisionist aanvragen. Haarlem verkeerde al enkele weken in surseance van betaling.

Het bestuur van de hekkensluiter van de Jupiler League heeft de spelersgroep maandagmiddag van het slechte nieuws op de hoogte gesteld. Dat heeft een woordvoerder van de club bevestigd. Haarlem kwam in de problemen toen de bouw van een nieuw stadion niet doorging en sponsors vervolgens afhaakten. De club investeerde wél in nieuwe spelers, waardoor de schulden verder toenamen.

Haarlem heeft geen geldschieter kunnen vinden die de schuldenlast van 1,8 miljoen euro wil overnemen. Ajax, dat een samenwerkingsverband met de club heeft, liet eerder al weten niet verder te willen helpen. Haarlem verkeerde de laatste weken in surseance van betaling. De vereniging kwam afgelopen vrijdag voor het laatst in actie. Excelsior was veel te sterk (3-0).

Haarlem is met onmiddellijke ingang uit de competitie gehaald. Komende zondag stond de beladen thuiswedstrijd tegen Telstar op het programma.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen