Club Brugge-tiental onderuit bij Racing Genk

24 januari 2010, 22:28   Bijgewerkt: 25 januari 2010, 22:59

Adrie Koster is er met Club Brugge niet in geslaagd in te lopen op leider Anderlecht. De club van de Zeeuwse coach verloor zondag met 2-0 bij Racing Genk. Daardoor blijft het verschil met Anderlecht, dat dit weekeinde niet in actie kwam, zes punten. Paarswit speelde niet omdat zijn opponent Moeskroen uit de competitie is genomen.

Een rode kaart van Daan van Gijseghem van Club Brugge bleek cruciaal voor het verdere verloop van de wedstrijd. De rechtsback ontnam Ogunjimi een scoringskans en werd daarom uit het veld gestuurd. Bovendien kreeg thuisclub Genk een penalty, die feilloos werd benut door oud-Feyenoorder Thomas Buffel.

Tien minuten voor tijd zette Koster alles op alles om toch nog een punt te pakken; hij wisselde Ryan Donk voor oud-Ajacied Wesley Sonck. Die offensieve wissel leidde echter de genadeklap voor Club in. Luttele minuten na de entree van Sonck bepaalde invaller Fabien Camus de eindstand op 2-0. De score had hoger kunnen uitvallen, maar Genk sprong in de slotfase te onzorgvuldig met de kansen om.

Landskampioen Standard Luik speelde voor de achtste maal dit seizoen gelijk. Bij KV Mechelen kwamen Les Rouches niet verder dan 0-0. Hierdoor blijft Standard slechts negende in de stand. Het heeft evenveel punten als nummer acht Mechelen. Het gat met Anderlecht bedraagt maar liefst negentien punten.

Net als afgelopen week tegen Anderlecht eindigde Standard met tien man. Tegen de hoofdstedelingen werd Axel Witsel met rood van het veld gestuurd. Deze maal mocht Ricardo Rocha voortijdig gaan douchen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen