Ghana gooit gastland Angola uit Afrika Cup

24 januari 2010, 18:55   Bijgewerkt: 24 januari 2010, 22:59

Ghana heeft zich als eerste land verzekerd van een plek in de halve finales van de Afrika Cup of Nations 2010. The Black Stars waren zondagavond in Luanda met 1-0 te sterk voor gastland Angola. Asamoah Gyan maakte de enige goal.

Dat Ghana de nul hield, mag gerust een wonder worden genoemd. Angola had veel kansen om te scoren, maar de gastheer wist zich geen raad met die mogelijkheden. Vooral Manucho was vaak kansrijk, maar Ghana-doelman Richard Kingson maakte zijn inzetten veelvuldig onschadelijk. En als Kingson een keer niet aan het leer kon komen, mikte Manucho zelf over of naast het doel. Ook Flavio en Gilberto kregen enkele kansen voor Angola, maar zij schoten eveneens te kort in de afwerking.

Aan de andere kant was Ghana veel doelgerichter. Dat bleek al in de zeventiende minuut toen Asamoah Gyan er met een schuiver 1-0 van maakte. De aanvaller van Stade Rennes rondde een pass over dertig meter van Kwadwo Asamoah beheerst af. Bij Ghana kwam Matthew Amoah van NAC Breda na een uur in de ploeg. De spits had wel enkele kansjes om te scoren, maar hij slaagde er niet in de wedstrijd op slot te gooien. In de eindfase kreeg de Angolees Kali nog twee kansen om een verlenging uit het vuur te slepen, maar ook hij haalde de trekker niet succesvol over.

Ghana, waar in de slotfase ook Roda JC-speler Eric Addo inviel, speelt in de halve finale tegen de winnaar van het duel tussen Nigeria en Zambia. Die landen spelen maandag tegen elkaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen