Celtic schuift St. Johnstone na rust opzij

24 januari 2010, 18:26   Bijgewerkt: 25 januari 2010, 23:27

In de laatste 25 minuten van de match bij St. Johnstone heeft Celtic een nederlaag voorkomen. The Bhoys stonden na een uur met 1-0 achter, maar bogen die score in het laatste kwart om in een 4-1 overwinning. Daardoor heeft de nummer twee van de Schotse Premier League het gat met koploper Glasgow Rangers tot zeven punten teruggebracht. Celtic heeft bovendien nog één duel tegoed ten opzichte van de Gers.

Liam Craig schoot St. Johnstone vroeg op voorsprong door een penalty te benutten. De elfmetertrap werd veroorzaakt door een tackle van Glenn Loovens, die na twintig minuten werd gewisseld wegens een blessure. Aankoop Jos Hooiveld behoorde niet tot de Celtic-selectie. Zonder de Nederlandse inbreng stelde Celtic na rust orde op zaken. Graham Gartland van de thuisploeg kreeg kort na de thee rood, waarna Marc-Antoine Fortuné (2x, oud-FC Utrecht), Georgios Samaras (ex-SC Heerenveen) en Pat McCourt Celtic een ruime zege bezorgden.