Advocaat kiest voor Ari in punt van AZ-aanval

22 januari 2010, 15:23   Bijgewerkt: 22 januari 2010, 15:33

Ari zal blij zijn met de komst van Dick Advocaat naar AZ. Onder Ronald Koeman kwam de Braziliaan weinig aan spelen toe, maar sinds de Hagenaar aan het Alkmaarse roer staat zijn de kansen van de aanvaller gekeerd. Komend weekend tegen Ajax begint Ari in de basis als diepe spits, zo liet Advocaat vrijdag weten.

Advocaat heeft de afgelopen weken gewerkt aan een nieuw systeem, een 4-3-3. Hierin krijgt Ari als diepe spits de voorkeur boven Graziano Pelle. "Ari krijgt de kans om zich te profileren. Hij is een goed aanspeelpunt, balvast en laat anderen om zich heen beter spelen. Pellè is een échte targetman, maar heeft minder dreiging richting het doel. Ari moet het laten zien: daarom speelt hij bij AZ", zegt hij op de AZ-website.

Maarten Martens krijgt tegen Ajax een kans als aanvallende middenvelder. Advocaat: "Hij is geen spelbepaler, maar meer een verbindingsspeler tussen achterhoede en aanval. Dat is een positie waar Maarten graag speelt. We gaan kijken of hij het op hoog niveau aankan. Ik ben benieuwd naar de vraagtekens die op bepaalde posities hun kans krijgen. Mijn spelers moeten presteren en er staan, zonder excuses."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen