Ghana ten koste van Burkina Faso verder

Ger
19 januari 2010, 18:48   Bijgewerkt: 19 januari 2010, 20:35

Na Ivoorkust heeft ook Ghana zich in de gedecimeerde groep B geplaatst voor de kwartfinale van de Afrika Cup. De formatie van bondscoach Milovan Rajevac was dinsdag in Luanda met 1-0 te sterk voor directe concurrent Burkina Faso.

Voor de Ghanezen was de opdracht na de nederlaag tegen Ivoorkust (1-3) duidelijk. Alleen een overwinning in de tweede poulewedstrijd zou volstaan om de laatste acht te bereiken. Tegenstander Burkina Faso had na het gelijkspel tegen de Ivorianen (0-0) voldoende aan een nieuwe puntendeling om door te stoten.

Ghana kreeg een dag voor het duel slecht nieuws over sterspeler Michael Essien. De middenvelder moet door een knieblessure de rest van het toernooi missen. Zonder de regie van Essien maakte de WK-ganger tegen Burkina Faso een rommelige indruk. Daar kon ook de Ghanese NAC Breda-spits Matthew Amoah niets aan veranderen.

André Ayew bracht The Black Stars na een half uur spelen met een kopbal onverdiend op voorsprong. Burkina Faso wist die achterstand in het vervolg van de wedstrijd niet meer weg te poetsen. Na de rode kaart voor Mamadou Tall in de 66ste minuut was de buit voor de Ghanezen binnen. Tegen tien man bleef de 1-0 eenvoudig tot het einde intact.

Ivoorkust eindigde als eerste in de groep, die maar uit drie landen bestond na de afzegging van Togo. De Ivorianen treffen Algerije in de volgende ronde, Ghana speelt tegen gastland Angola.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen