Kameroen telt weer mee na late overwinning

Ger
17 januari 2010, 21:18   Bijgewerkt: 17 januari 2010, 21:27

Kameroen heeft zich zondagavond met de nodige moeite hersteld van de slechte start in de Afrika Cup. De equipe van bondscoach Paul Le Guen zette Zambia in een aantrekkelijke tweede groepswedstrijd met 3-2 opzij. Kameroen was woensdag nog verrassend onderuit gegaan tegen Gabon (0-1).

Jacob Mulenga, spits van FC Utrecht, bezorgde Zambia al na acht minuten een voorsprong. Kameroen repareerde de schade in de tweede helft dankzij treffers van Geremi en Samuel Eto'o. Een overtreding van keeper Carlos Kameni bezorgde Zambia in de 82ste minuut een penalty. Christopher Katongo faalde niet: 2-2. Het duel leek beslist, maar in de slotfase kopte invaller Mohammadou Idrissou het beslissende doelpunt tegen de touwen.

Door de overwinning speelt Kameroen opeens een rol van betekenis in groep D. De ploeg bezet de tweede plaats, met één punt achterstand op Gabon. Ook Tunesië (twee punten) en Zambia (één punt) zijn nog niet uitgeschakeld. In de laatste groepsronde speelt Kameroen tegen Tunesië. In het andere duel staan Gabon en Zambia tegenover elkaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen