Algerije herstelt zich met zege op Mali

14 januari 2010, 18:52   Bijgewerkt: 15 januari 2010, 16:30

Algerije heeft zich in zijn tweede duel op de Afrika Cup hersteld van de verrassende 3-0 nederlaag tegen Malawi (maandag). Donderdag overtuigde de WK-ganger tegen Mali opnieuw niet, maar het pakte deze maal wél drie punten: 1-0.

In een matige eerste helft, waarin kansen bijzonder schaars waren, had Algerije het beste van het spel. De 1-0 voorsprong die de ploeg bij de rust had, was dan ook niet onverdiend. De goal viel vlak voor de theepauze via Rafik Halliche. De speler van het Portugese Nacional Madeira kopte van dichtbij een vrije trap van Karim Ziani binnen. Kort daarna kregen de noorderlingen meteen een kans om op 2-0 te komen, maar een voorzet van Ziani werd net niet tot doelpunt gepromoveerd. Eerder belandde een voorzet van dezelfde Ziani op de lat.

Die drie voorvallen waren eigenlijk de enige momenten van opwinding in het eerste bedrijf. Mali, waar Frederic Kanouté opvallend genoeg slechts een half uur speeltijd kreeg, creëerde vrijwel niets. De Malinezen baarden zondag nog opzien door tijdens de toernooiouverture tegen Angola van een 4-0 achterstand terug te komen tot 4-4. Dat The Eagles zich ook tegen Algerije terug zouden knokken, zat er eigenlijk geen moment in. Daarvoor liepen de aanvallen te vaak stuk op de Algerijnse defensie. Mali zette kort voor tijd nog wel even aan, maar dat slotoffensief kwam te laat voor de 1-1.

Door de winst klimt Algerije in groep A van de laatste naar de tweede plek. Het heeft evenals leider Malawi, dat later op de avond tegen nummer drie Angola speelt, drie punten. Mali sluit de groep met één punt na twee duels. Het móét de laatste match, tegen Malawi, hoe dan ook winnen om kans te houden op een kwartfinaleplaats.