Sevilla vloert titelhouder Barcelona in Copa

13 januari 2010, 23:56   Bijgewerkt: 14 januari 2010, 19:12

Woensdagavond was bijltjesdag voor de topclubs in de nationale bekertoernooien. In Engeland kegelde tweedeklasser Reading Liverpool uit de beker (1-2). In Spanje deed Sevilla FC hetzelfde met titelverdediger FC Barcelona. In Andalusië won Barça weliswaar met 1-0, maar dat was na de 2-1 nederlaag van vorige week niet genoeg voor een plaats in de kwartfinales van de Copa del Rey.

Xavi opende in de 64ste minuut de score voor Barcelona. Het bleef echter bij die ene treffer, al deden de Catalanen er wel alles aan om een tweede goal - en dus een plek in de kwartfinales - in de wacht te slepen. Ze lieten de kansen echter onbenut.

Ook voor Valencia zit het bekeravontuur erop. De winnaar van 2008 moest na de 2-1 verliesbeurt van vorige week op bezoek bij Deportivo La Coruna winnen én minimaal twee keer scoren. Aan de laatste opdracht had de equipe uit de sinaasappelenstad al binnen een half uur voldaan en ook de eerste missie leek te gaan lukken. Door twee goals van Nikola Zigic stond het met 2-0 voor. Na rust knokte Deportivo zich echter terug en voegde het zich via Filipe (ex-Ajax) en Juan Rodriguez bij de laatste acht: 2-2.

Het bekersprookje van AD Alcorcon is voorbij. De derdeklasser baarde in de vorige ronde opzien door Real Madrid uit te schakelen, maar Racing Santander maakte een einde aan de dadendrang van Alcorcon. Het werd woensdag 0-0, nadat Santander de eerste ontmoeting met 3-2 had gewonnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen