Gabon geeft Oranje goede voorbeeld

13 januari 2010, 18:56   Bijgewerkt: 13 januari 2010, 22:34

Kameroen, één van de tegenstanders van Nederland op het komende WK, is slecht begonnen aan het toernooi om de Afrika Cup. Tegen het kleine Gabon werd een 1-0 nederlaag geleden. Daniel Cousin, spits van Hull City, maakte al vroeg in de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd.

Vooropgesteld: de zege van Gabon was niet helemaal verdiend. Kameroen was beter, had veel meer balbezit en kreeg voldoende mogelijkheden om te scoren. Maar toch. De scouts van Oranje, die ongetwijfeld aanwezig waren in Luanda, zullen niet geschrokken zijn van Kameroen. Het land beschikt over een aantal prima spelers en kan aardig voetballen, maar er zijn voldoende zwakke plekken te ontdekken.

Eén van de zwakke plekken, de laksheid in de defensie, werd Kameroen tegen Gabon fataal. Na ruim een kwartier werkte de defensie van de Ontembare Leeuwen een bal niet goed weg en verloor het bovendien Daniel Cousin, één van de weinige spelers met internationale ervaring bij Gabon, uit het oog. De spits van Hull City kwam alleen voor doelman Kameni te staan en schoot raak: 0-1.

Dit was al het tweede slippertje van de defensie van Kameroen, want al na twintig seconden ging het voor de eerste keer mis. Rigobert Song verspeelde de bal simpel, waarna Kameni zich direct moest strekken om een vroege tegengoal te voorkomen.

Op deze twee momenten na, domineerde Kameroen. Achille Emana raakte de buitenkant van de paal, vrije trappen van Samuel Eto'o en Geremi werden gered door de doelman van Gabon en Pierre Webó hielp een kans om zeep door in kansrijke positie een hopeloze voorzet af te leveren. Zijn teamgenoten hadden de bal in de doelmond voor het intikken, maar de voorzet van Webo vloog over iedereen heen.

Omdat Kameroen verder nog een aantal veelbelovende situaties niet verzilverde, bleef het 0-1. Ook Ajacied Eyong Enoh, die in de tweede helft in de ploeg kwam, kon daar geen verandering in brengen. Dit betekende de eerste nederlaag van Kameroen onder leiding van Paul le Guen, de coach die het land naar het WK leidde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen