Nooij knokt zich naar punt tegen Benin

12 januari 2010, 21:21   Bijgewerkt: 12 januari 2010, 21:47

Bondscoach Mart Nooij is de Afrika Cup met Mozambique gestart met een gelijkspel tegen Benin: 2-2. Vooral voor Benin zal de puntendeling als een nederlaag voelen. Dat land stond na twintig minuten immers met 2-0 voor.

Met het oog op de poule-indeling, Mozambique en Benin zijn samen met toplanden Egypte en Nigeria ingedeeld in groep C, wisten beide landen dat ze het onderlinge duel eigenlijk moesten winnen. Nu, gezien de remise en de komende matches tegen Nigeria en Egypte, lijkt de kans erg klein dat we deze landen straks terugzien bij de laatste acht. De remise lag echter volledig in de lijn der verwachtingen. Mozambique en Benin deden respectievelijk drie en twee keer mee aan de Afrikaanse landenstrijd en wonnen elk welgeteld nul wedstrijden.

Benin had de beste papieren om van die nul af te komen. De ploeg kende namelijk een droomstart, door al binnen twintig minuten een 2-0 voorsprong te nemen. Na een overtreding van doelman Rafael Kapango ging de bal op de stip. Razak Omotoyossi wist wel raad met de penalty en zette Benin op voorsprong, met een hard schot door het midden. Kort daarna leek Dario Khan de Eekhoorns in veilige haven te loodsen. De Mozambique-verdediger passeerde in een rommelige situatie zijn eigen keeper.

2-0 voor na twintig minuten: de eerste Afrika Cup-zege van Benin leek in de maak. Maar in het restant gaf het de comfortabele marge uit handen. Na een half uur kopte Miro een corner raak. Niet ver na rust zorgde een curieus doelpunt ervoor dat de equipe van Nooij langszij kwam. De doelman van Benin, Valere Amoussou, dacht zijn ploeg uit de brand te helpen door uit zijn doel te komen en een ingooi weg te geven. Die actie was juist het begin van de ellende voor Benin.

Mozambique was er vlot bij om in te gooien. Dat ging zo snel dat Amoussou niet op tijd terug was bij zijn doel. Via Carlos Goncalves Fumo straften de Mambas die fout genadeloos hard af: 2-2. Daarna was het een open duel en maakten beide landen aanspraak op de zege. Een winnaar kwam er echter niet, waardoor ze dus nog even moeten wachten op hun eerste winst ooit tijdens een Afrika Cup.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen