Maertens staat open voor terugkeer naar België

Maertens staat open voor terugkeer naar België

8 januari 2010 – Birger Maertens werd in 2008 niet goed genoeg bevonden bij Club Brugge, maar bij Heracles Almelo bewijst de verdediger wekelijks dat hij het niveau van de Eredivisie prima aan kan. Hij is één van de sterkhouders van de ploeg van trainer Gertjan Verbeek, die halverwege de competitie verrassend vijfde staat in de Eredivisie. 

Ondanks zijn goede spel in Almelo is hij in België enigszins uit beeld geraakt, vindt de 28-jarige Maertens. "In België weten veel mensen niet meer waar ik voetbal. Heracles spreekt niet aan hé. Het is niet zoals PSV, Ajax of AZ. Niemand spreekt nog over mij. Vreemd, maar ik laat er mijn slaap niet voor", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Bij Heracles neemt hij eigenlijk sportieve revanche op Club Brugge, dat hem aan de kant schoof. "Revanche is een groot woord, want ik ga nog vaak kijken naar Club, maar bij Heracles krijg ik wel waardering. Ik voel nu wel respect", aldus de verdediger, die desondanks niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar België staat. "Mijn vrouw en mijn zoontje zijn in België blijven wonen. En de rit van 370 kilometer is soms zwaar. Als een Belgische club mij een aanbieding doet, wil ik zeker luisteren."

gerelateerd