Lestienne onder de indruk van Nilis

5 januari 2010, 10:23   Bijgewerkt: 5 januari 2010, 10:35

PSV lijkt er goed aan te hebben gedaan om Luc Nilis naar Maxime Lestienne te sturen. De jonge aanvaller heeft de clubs voor het uitkiezen en Nilis probeerde hem te overtuigen om voor PSV te kiezen. "Dat gesprek was een grote eer. Nilis was erg overtuigend", zegt Lestienne in de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Lestienne is transfervrij, omdat zijn club Excelsior Moeskroen failliet gegaan is. Hij heeft aanbiedingen op zak van onder meer PSV, Club Brugge en Anderlecht. "Het is een ontzettend moeilijke keuze. Ik heb aanbiedingen van grote en kleinere ploegen", vertelt de Belg, die sowieso niet ver van huis wil voetballen. "Ik moet alles ook overleggen met mijn ouders omdat ik tegelijkertijd ook mijn diploma van de middelbare school wil behalen. Ik zit in het laatste jaar van mijn opleiding."

Hij is niet bang dat de stap van Moeskroen naar een grote club als PSV of Anderlecht te groot is. "Ik voel me wel klaar voor een topclub. Natuurlijk zal er daar meer concurrentie zijn. Bij Moeskroen was ik misschien een belangrijke speler, maar bij grote clubs zal ik weer moeten opklimmen", aldus de talentvolle aanvaller.

Nilis (42) maakte tussen 1994 en 2000 furore bij PSV. De Belg werd tweemaal topscorer van Nederland en speelde samen met onder meer Ronaldo en Ruud van Nistelrooy. Sinds 2007 werkt hij weer bij PSV, ditmaal als spitsentrainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen