Rommedahl: "Minder erkenning in Nederland"

25 december 2009, 11:50   Bijgewerkt: 25 december 2009, 11:58

Hij voelt zich inmiddels meer Nederlander dan Deen, maar alom gewaardeerd in ons land wordt hij nog zeker niet. Om Dennis Rommedahl (31) werd in zijn periode bij PSV al vaak een beetje lacherig gedaan en nu bij Ajax is het niet veel anders. De snelle aanvaller heeft daarmee leren leven, maar vreemd vindt hij het wel.

"Vroeger zeiden ze altijd dat ik er niets van bakte, maar ik heb acht jaar voor PSV gespeeld en ben bij Ajax bezig aan mijn derde seizoen. Verder heb ik drie jaar in de Premier League gespeeld en heb ik bijna honderd interlands achter mijn naam staan. Dan kun je wel iets", countert Rommedahl op de website van Ajax. "In Denemarken krijg ik de erkenning wel, hier veel minder. Maar, het goede van de wereld is dat iedereen een eigen mening heeft, anders zou het ook zo saai zijn."

Rommedahl heeft, in tegenstelling tot veel andere profvoetballers, in ieder geval het vermogen om kritisch naar zichzelf te kijken. "Ik denk dat ik goed weet wat ik wel en niet kan. Zo weet ik ook dat heel veel dingen beter kunnen, maar ik doe er alles aan die te verbeteren. Zelfs op mijn leeftijd, want je bent nooit te oud om te leren. Juist omdat ik weet wat ik wel kan, ben ik zo ver gekomen in het voetbal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen