Go Ahead kwartfinalist na stunt in Almelo

21 december 2009, 21:54   Bijgewerkt: 21 december 2009, 22:23

Go Ahead Eagles heeft in de achtste finales van de strijd om de KNVB Beker voor een grote verrassing gezorgd door Heracles Almelo uit te schakelen. De topclub uit de Jupiler League was maandagavond in het Polman Stadion met 2-0 te sterk voor de huidige nummer vijf van de Eredivisie.

Halil Colak was de grote man bij Go Ahead. Hij schoot zijn ploeg op voorsprong en bereidde ook het tweede doelpunt van Joey Suk voor. Go Ahead startte brutaal in Almelo. De formatie nam direct het initiatief en kwam na twaalf minuten verdiend op voorsprong. Doelman Martin Pieckenhagen van Heracles verkeek zich totaal op een door Colak genomen vrije trap. De topschutter van de Eagles kreeg daardoor alle gelegenheid om vanaf circa dertig meter raak te schieten (0-1).

Heracles herstelde snel van de tegenvaller. Everton en Bas Dos misten echter uitstekende kansen op de gelijkmaker. Arbiter Reinold Wiedemeijer verzuimde bovendien voor een strafschop te fluiten toen Everton in het strafschopgebied naar de grond werd getrokken. De arbiter was vlak voor rust wel daadkrachtig toen verdediger Birger Maertens van Heracles tegenstander Reza Ghoochannejhad hard tegen de grond trapte. Wiedemeijer gaf beide spelers de rode kaart. Maertens kreeg de straf voor de overtreding. Reza had de Belg nooit bij de keel mogen pakken.

Heracles domineerde na rust het spel maar stichtte nauwelijks gevaar. Go Ahead Eagles verdedigde compact en wachtte rustig op een kans om nog een keer toe te slaan. De club uit Deventer werd in de 78e minuut voor dat geduld beloond. Colak zag ploeggenoot Suk niet over het hoofd. De invaller schoot beheerst raak: 0-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen