Van Wijk buigt in blessuretijd voor Sint Truiden

19 december 2009, 22:00

Een week na de verrassende uitoverwinning bij Standard Luik heeft het Roeselare van de Nederlandse trainer Dennis van Wijk een zure thuisnederlaag geleden. Tegen Sint Truiden werd in de laatste tien minuten een 1-0 voorsprong verspild: 1-2.

Stefan Nikolic bracht Roeselare na 79 minuten aan de leiding, maar een minuut later trok voormalig Willem II-speler Jonathan Wilmet de score weer gelijk. Het duel leek daarna af te steven op een remise. In blessuretijd sloegen de bezoekers echter toe. Ibrahim Sidibe bepaalde de eindstand op 1-2.

Door de nederlaag blijft Roeselare hekkensluiter in de Jupiler Pro League. Het heeft twee punten minder dan nummer vijftien SC Lokeren, dat zelf ook in blessuretijd ten onder ging. Stijn De Smet voltrok namens nummer drie AA Gent het vonnis over SC Lokeren. Voor Gent was het de zesde winstpartij in successie.