Messi schiet Barcelona naar eerste WK-titel

19 december 2009, 19:36   Bijgewerkt: 19 december 2009, 19:53

Voor het eerst in zijn bestaan heeft FC Barcelona beslag gelegd op de wereldbeker voor clubs. De Catalanen waren zaterdag in de finale van de mondiale titelstrijd in de Verenigde Arabische Emiraten na verleningen met 2-1 te sterk voor Estudiantes.

Barcelona had bijzonder veel moeite met het veiligstellen van de wereldtitel. Na ruim een half uur kwam de equipe van Pep Guardiola op achterstand nadat Mauro Boselli de openingstreffer achter Victor Valdes kopte. Pas in de 88ste minuut wist Barça de Argentijnse defensie te slechten. Met het hoofd zorgde Pedro Rodriguez voor de 1-1, wat tot een verlenging leidde.

In het eerste deel van die verlenging vielen geen doelpunten. Dat gebeurde wel in de tweede helft. Lionel Messi maakte in de 110e minuut de tweede goal namens Barça en bezorgde zijn ploeg daarmee de wereldtitel voor clubs, aangezien Estudiantes er in de resterende tien minuten niet in slaagde iets te veranderen aan de stand.

Het is de eerste keer dat de Spanjaarden de intercontinentale prijs pakken. In 2006 reikte het al eens tot de finale, maar verloor toen van het Braziliaanse Internacional.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen