PSV geplaatst bij loting, Ajax en Twente niet

18 december 2009, 07:15

Dertien weken na de aftrap van de groepsfase van de nieuwe UEFA Europa League, de opvolger van de UEFA Cup, is bekend welke 32 ploegen na de winterstop mogen deelnemen aan de eerste ronde van de knock-outfase. Ajax, PSV en FC Twente zijn de Nederlandse vertegenwoordigers.

Van het trio equipes uit Nederland is PSV de enige die zijn groep wist winnen en dus in pot 1 terechtkomt. De Brabanders ontlopen derhalve clubs als Juventus, Valencia, Sporting Lissabon en Shaktar Donetsk, maar kunnen wel tegen Liverpool uitkomen. De Engelsen, afvallers uit de Champions League, presteerden in het miljoenenbal dusdanig ondermaats dat ze geen beschermde status krijgen. Voor Atletico Madrid geldt hetzelfde.

Ajax en Twente finishten hun groep als tweede en hoeven daardoor niet voor een tweeluik met Liverpool of Atletico te vrezen. Zij kunnen echter wel aan sterke clubs als Juventus, Sporting of Wolfsburg gekoppeld worden.

Naast de drie Nederlandse clubs zijn er even zoveel buitenlandse formaties met een Nederlandse coach aan het roer die de groepsfase overleefden. Galatasaray (Frank Rijkaard) en Red Bull Salzburg (Huub Stevens) wonnen hun groep en verdwijnen dus in de eerste bokaal. Adrie Koster zit met zijn Club Brugge in de tweede pot.

De loting vindt vrijdagmiddag om 13.00 uur plaats en is live te volgen via RTL7. Clubs uit hetzelfde land ontlopen elkaar sowieso. Het is evenmin mogelijk dat er een duel tussen clubs die in de groepfase al tegen elkaar hebben gespeeld uit de koker rolt.

Pot 1

Anderlecht, Valencia, Hapoel Tel Aviv, Sporting Lissabon, AS Roma, Galatasaray, Red Bull Salzburg, Fenerbahçe, Benfica, Shaktar Donetsk, PSV, Werder Bremen, VfL Wolfsburg, Unirea Urziceni, Olympique Marseille en Juventus.

Pot 2

Ajax, Lille, Hamburger SV, Hertha BSC, Fulham, Panathinaikos, Villarreal, Twente, Everton, Club Brugge, FC Kopenhagen, Athletic de Bilbao, Liverpool, Standard Luik, Rubin Kazan en Atletico Madrid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen