Fulham en Panathinaikos naar volgende ronde

16 december 2009, 20:53   Bijgewerkt: 17 december 2009, 12:30

In groep E van de UEFA Europa League heeft na AS Roma ook Fulham zich bij de laatste 32 van het Europese bekertoernooi gevoegd. De Engelse equipe stelde haar ticket voor de knock-outfase veilig bij FC Basel, dat aan één punt voldoende had om zelf verder te bekeren. Zover kwamen de Zwitsers echter niet: 1-3.

Bobby Zamora loodste Fulham in de laatste vijf minuten voor de rust met twee goals in veilige haven. Na ruim een kwartier in het tweede bedrijf bracht Alexander Frei de spanning weer terug door een strafschop te benutten, maar een kwartier later voerde Zoltan Gera het verschil weer op tot twee doelpunten in Engels voordeel. De 2-3 van Marco Streller, drie minuten voor tijd, was slechts voor de statistieken.

Door de winst in Zwitserland gaat Fulham als nummer twee van groep E mee naar de volgende ronde. AS Roma werd eerste in die poule, nadat bij CSKA Sofia met 3-0 werd gewonnen. Alessio Cerci was vlak voor en kort na de theepauze trefzeker. In de slotfase legde Daniele de Rossi de eindscore vast op 0-3.

Groep F

Panathinaikos mag met AS Roma en Fulham mee in de koker tijdens de loting voor de knock-outfase (vrijdag). De Grieken, die Henk ten Cate vorige week ontsloegen, eindigden in groep F als tweede achter Galatasaray. In eigen huis volstond een 3-0 zege op Dinamo Boekarest. Ante Rukavina en Djibril Cisse (2) scoorde na rust.

Galatasaray was in deze groep al zeker van de eerste plaats en dus greep trainer Frank Rijkaard de uitwedstrijd bij Sturm Graz aan om enkele jongelingen de kans te geven. Dat resulteerde wel in een 1-0 nederlaag voor de Turken. Graz zegevierde door een doelpunt van Daniel Beichler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen