Ruime zege helpt Heerenveen niet verder

Ger
16 december 2009, 20:49   Bijgewerkt: 16 december 2009, 22:11

SC Heerenveen heeft in de laatste groepswedstrijd van de Europa League flink uitgehaald tegen FK Ventspils: 5-0. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Ondanks de klinkende overwinning gaat Heerenveen niet door in het toernooi. Concurrent Hertha BSC zat de Nederlandse bekerwinnaar in het andere groepsduel dwars.

In het kat-en-muis-spel haalde Heerenveen na elf minuten voor de eerste keer serieus uit. Roy Beerens dribbelde vanaf de rechterflank naar binnen en vuurde de bal rakelings over de verre kruising. Niet veel later schoot Michal Papadopulos op aangeven van Kristian Bak Nielsen in kansrijke positie over. Het spel van Heerenveen werd in het verloop van de eerste helft onnauwkeuriger. Veel verder dan een kopbal van Viktor Elm kwamen de Friezen niet meer.

Slechts drie minuten later gooide Heerenveen de wedstrijd in het slot door nog een keer te scoren. Elm kreeg alle ruimte om een voorzet van Beerens langs keeper Pavel Chesnovskiy te koppen. Gerald Sibon veranderde het duel in een heus doelpuntenfestijn door zijn invalbeurt met twee treffers te bekronen. Vlak voor het laatste fluitsignaal tekende verdediger Daryl Janmaat zelfs voor de 5-0.

De ruime zege leverde Heerenveen uiteindelijk geen ticket voor de volgende ronde op. Daarvoor had concurrent Hertha BSC in het andere groepsduel moeten verliezen van Sporting Lissabon. De Duitsers boekten voor eigen publiek echter een overwinning, waardoor zij samen met de Portugezen Europees overwinteren. Heerenveen sluit groep D af op de derde positie en is klaar in het toernooi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen