Proto ziet kansen: "Ajax speelt zonder druk"

15 december 2009, 10:35

Enkele weken geleden was Anderlecht zeker van een plek in de tweede ronde van de Europa League. Dinamo Zagreb had op dat moment een puntenstraf gekregen van de UEFA en daardoor waren de Belgen niet meer te achterhalen. Enige tijd later draaide de UEFA deze straf echter terug en omdat Dinamo vervolgens in Brussel won van Anderlecht, kunnen de Belgen nu alsnog buiten de boot vallen.

Anderlecht moet een punt pakken tegen Ajax om door te gaan. Zo niet, dan heeft Dinamo aan een zege in eigen stadion tegen Timisoara voldoende om de tweede plek in de groep over te nemen. Doelman Silvio Proto van Anderlecht wil daar voorlopig niet aan denken. Hij rekent op een goed resultaat in Amsterdam.

Voordeel daarbij is dat er voor Ajax niets meer op het spel staat, weet Proto. "Ajax is al geplaatst en zal met minder druk voetballen. Dat kan ons voordeel zijn", zegt hij in de Gazzette des Sports. "Wij hebben het volste vertrouwen in een goede afloop. Concentratie wordt het sleutelwoord in de ArenA. In Europa mag je geen steek laten vallen of het is gebeurd. Het zou echt erg zijn om nu nog te stranden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen