De Zeeuw: "Twente had zo'n partij wél gewonnen"

7 december 2009, 10:46

In Amsterdam wordt met enige jaloezie gekeken naar Enschede. Terwijl FC Twente gewoon zijn wedstrijdjes in de Eredivisie blijft winnen, liep Ajax zondag in Utrecht tegen de derde nederlaag van het seizoen aan. Het verschil tussen beide teams is hierdoor opgelopen tot negen punten. "Dit is niet onoverbrugbaar, maar vanaf nu mogen we geen punt meer morsen", weet Demy de Zeeuw.

Slecht draait Ajax dit seizoen niet. De Amsterdammers hebben een paar heel aardige duels gespeeld en ook lastige uitwedstrijden tot een goed einde gebracht. Maar omdat bij PSV (4-3), FC Twente (1-0) en FC Utrecht (2-0) verloren werd en de concurrentie uit Enschede en Eindhoven blijft winnen, is de titel ineens ver weg.

Eyong Enoh is het volledig eens met de woorden van De Zeeuw. "FC Twente is een heel sterke ploeg, die weinig weggeeft en gemakkelijk scoort. Wij spelen soms heel goed, maar verliezen ook wel eens. FC Twente blijft gewoon winnen, ook in mindere wedstrijden pakken ze drie punten", weet de Kameroener.

Door de nederlaag is de achterstand op FC Twente, dat later op de middag een 3-4 zege uit het vuur sleepte bij NEC, opgelopen tot negen punten. Bovendien heeft ook PSV al zeven punten meer dan de Amsterdammers. "We hebben bijzonder slechte zaken gedaan", treurt De Zeeuw. "Of we de titel uit ons hoofd moeten zetten? Nee, ik vind het te vroeg om dat te zeggen. Negen punten is een flink gat, maar niet onoverbrugbaar. We moeten vanaf nu gewoon geen punten meer morsen."

"Kijken naar FC Twente en PSV heeft nu geen nut meer", weet ook Enoh. "Natuurlijk hoop ik dat ook zij punten gaan morsen, maar daar hebben we geen invloed op. We moeten naar onszelf kijken en onze wedstrijden gaan winnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen