Ajax verzuipt in de Galgenwaard

6 december 2009, 14:24   Bijgewerkt: 6 december 2009, 15:30

Het seizoen is nog niet eens halverwege, maar Ajax dreigt nu al af te haken in de strijd om de titel. Op bezoek bij FC Utrecht leden de Amsterdammers zondag de derde nederlaag van het seizoen (2-0), waardoor het gat naar FC Twente en PSV later vanmiddag op kan lopen tot respectievelijk negen en zeven punten.

FC Utrecht bevestigde met de zege op Ajax zijn rol als reuzendoder in de Eredivisie. Eerder werd ook landskampioen AZ op het eigen veld geklopt (1-0), terwijl het nog ongeslagen PSV met bijzonder veel geluk een punt overhield aan het bezoek aan de Domstad (0-0). Feyenoord en FC Twente, die later dit seizoen nog op bezoek moeten in de Galgenwaard, zijn alvast gewaarschuwd.

Met name Ricky van Wolfswinkel mocht het zich aanrekenen dat de thuisploeg de wedstrijd in deze fase niet besliste. De spits van Jong Oranje, die in de basis stond omdat Kevin Vandenbergh ziek op bed lag, miste binnen zestig seconden twee opgelegde kansen. Eerst werd zijn schot gered door Maarten Stekelenburg, daarna mikte de 20-jarige aanvaller voorlangs.

Ajax was de grip over de wedstrijd even helemaal kwijt, maar herpakte zich na een kwartiertje. Marko Pantelic kreeg direct een enorme kans, maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. Dat was voor de Serviër misschien maar goed ook, want hij schoot hoog over.

Utrecht speelde de partij vervolgens rustig uit, terwijl Ajax nog tegen een paar gele kaarten aanliep. Dat kon er ook nog wel bij voor de Amsterdammers, die nu moeten hopen op misstappen van Twente en PSV. Maar gezien de vorm van beide teams, gaat het voor Ajax een enorme klus worden om de huidige achterstand weg te poetsen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen