Brands: "AZ bleef maar kwakkelen"

Brands: "AZ bleef maar kwakkelen"

5 december 2009 – De wisselvalligheid van zijn elftal heeft AZ-trainer Ronald Koeman zijn baan gekost. Dat zegt technisch directeur Marcel Brands van de Alkmaarse club. AZ zette Koeman zaterdag op straat, een dag na de thuisnederlaag tegen Vitesse (1-2).

"Het is een feit dat de ploeg blijft kwakkelen. We hebben zestien wedstrijden gespeeld en daarvan maar de helft gewonnen", weet Brands. Een ontslag was volgens Brands de enige optie. "We hadden niet het gevoel dat hij het tij nog kon keren. We kregen geen regelmaat in de prestaties. Een heel goede eerste helft tegen Ajax werd gevolgd door een heel slechte tweede. Dat is het beeld van dit seizoen."

"Ronald was zelf natuurlijk ook teleurgesteld over de prestaties", vervolgt Brands. "Maar we hebben ons besluit niet alleen genomen op basis van de wedstrijd tegen Vitesse. We hebben bij AZ te maken met verantwoordelijkheden en doelstellingen en daarom hebben we besloten afscheid te nemen van Ronald."

Volgens Brands is die beslissing louter op sportieve gronden gemaakt. "Wij hadden een prima relatie met Ronald. Het is voor mij ook de eerste keer dat ik zoiets moet doen. Ik heb hier de hele nacht van wakker gelegen. We hebben vanochtend de groep toegesproken en Ronald heeft vervolgens ook zijn verhaal mogen doen."

AZ staat na zestien wedstrijden zesde in de Eredivisie, zestien punten achter koploper FC Twente. De Tukkers hebben bovendien één wedstrijd minder gespeeld.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 29 november 2020

  2. zaterdag 28 november 2020