FC Groningen knokt zich in slotfase naast NEC

Ger
29 november 2009, 16:18   Bijgewerkt: 29 november 2009, 22:02

De gevallen subtoppers FC Groningen en NEC hebben elkaar zondag in een tegenvallende vertoning op 2-2 gehouden. Invaller Nicklas Pedersen redde vlak voor tijd een punt voor de thuisclub. Door het resultaat stijgen beide ploegen iets op de ranglijst.

Het door blessures en schorsingen geplaagde FC Groningen incasseerde enkele minuten na de aftrap een nieuwe domper. Rechtsback Sepp de Roover kwam bij een onschuldig duel met Saïdi Ntibazonkiza verkeerd terecht en moest zich laten aflossen door Mike Zonneveld. De Belgische international voegde zich als twaalfde (!) speler op het afwezigenlijstje van de noorderlingen.

NEC wist zich evenmin aan de malaise te onttrekken waardoor het treffen in Stadion Euroborg de aanblik kreeg van een degradatieduel. De Nijmegenaren kwamen dankzij een stilstaande situatie toch op gelijke hoogte. Björn Vleminckx mocht ongehinderd raak koppen uit een hoekschop van Youssef El-Akchaoui. De aanvaller liet zich vlak voor rust opnieuw zien door een vrije trap net over de kruising te schieten.

Met een slotoffensief wist FC Groningen alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Invaller Nicklas Pedersen tekende in de hectische slotfase voor de 2-2. Vleminckx had NEC daarna wederom aan de leiding kunnen brengen, maar de Belg zag zijn kopbal worden gestopt door Van Loo. Aan de andere kant wist ook Gonzalo Garcia een grote kans niet te benutten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen