Cambuur heeft periodetitel voor oprapen

27 november 2009, 10:05   Bijgewerkt: 27 november 2009, 10:10

In de Jupiler League valt vanavond de beslissing in de strijd om de tweede periode. SC Cambuur heeft de beste papieren om de titel in de wacht te slepen, maar vier andere teams kunnen de ploeg uit Leeuwarden nog inhalen. Een overzicht.

Cambuur leidt in de periodestand, met negentien punten uit acht duels. De Friezen spelen vanavond uit bij FC Zwolle en de opdracht is duidelijk: er moet gewonnen worden. Alleen dan is de ploeg van coach Menzo verzekerd van de periodetitel.

Wint Cambuur niet in Zwolle, dan ligt de strijd ineens volledig open. FC Den Bosch en Excelsior hebben slechts één punt minder. Omdat het doelsaldo van de Brabanders veel beter is (+10 ten opzichte van +5), heeft Den Bosch in die situatie aan een overwinning in de uitwedstrijd tegen streekgenoot Helmond Sport genoeg om de periodetitel te pakken. Ook Excelsior speelt een uitwedstrijd, tegen FC Oss.

Als Cambuur, Den Bosch en Excelsior allemaal niet winnen, kunnen zelfs Go Ahead Eagles en De Graafschap nog als eerste eindigen in de periode. Go Ahead heeft echter al een periodetitel op zak. Mocht de ploeg uit Deventer ook nu bovenaan eindigen, schuift de periodetitel door naar de nummer twee. Go Ahead speelt uit tegen FC Dordrecht, De Graafschap neemt het in eigen stadion op tegen HFC Haarlem. Beide teams hebben zeventien punten, twee minder dan Cambuur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen