Groep G: Unirea en Stuttgart strijden om plek twee

24 november 2009, 22:41   Bijgewerkt: 25 november 2009, 00:01

In groep G van de Champions League valt op de laatste speeldag de beslissing wie er met Sevilla FC meegaat naar de knock-outfase. Unirea Urziceni en VfB Stuttgart komen daarvoor in aanmerking. Dinsdag pakten beide formaties drie punten, tegen respectievelijk Sevilla (1-0) en Glasgow Rangers (0-2).

Het al gekwalificeerde Sevilla had de wedstrijd in Roemenië onder controle, maar liet zich vlak voor de rust verrassen. Ivica Dragutinovic bracht de Unirea-fans in extase door met een kopbal de Roemenen verrassend op voorsprong te zetten. Voor die goal hadden de Spanjaarden al enkele goede kansen gehad, maar het aluminium was spelbreker bij de inzetten van Frédéric Kanouté (paal) en Álvaro Negredo (lat). In het restant van de krachtmeting slaagde Unirea erin de leiding vast te houden.

In Schotland namen Sebastian Rudy en Zdravko Kuzmanovic Stuttgart op sleeptouw door elk één keer te scoren tegen Glasgow Rangers: 0-2. Door de uitzege hebben de Duitsers, bij wie Khalid Boulahrouz ontbrak, nog een reële kans op het bereiken van de volgende ronde. Op de slotdag spelen ze immers op eigen veld tegen Unirea, dat nu twee punten voorsprong heeft op Stuttgart.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen