Ierland krijgt geen herkansing na Franse handsbal

Ierland krijgt geen herkansing na Franse handsbal

20 november 2009 – De wedstrijd tussen Frankrijk en Ierland (1-1) in de play-off om een WK-ticket wordt niet overgespeeld. De Ierse voetbalbond had officieel protest aangetekend tegen de uitslag, maar de FIFA vreest dat een replay een chaos zal veroorzaken.

De Ieren voelden zich benadeeld door een duidelijke handsbal van Thierry Henry, die voorafging aan de 1-1 van William Gallas in de verlenging. Dankzij de gelijkmaker plaatste de Franse ploeg zich voor de mondiale eindronde in Zuid-Afrika.

"Een replay is onmogelijk", laat een woordvoerder van de FIFA weten tegen de BBC. "Als we dat toestaan, creëren we chaos in het voetbal. De regels van de FIFA geven duidelijk aan dat beslissingen van de scheidsrechter definitief zijn."

Henry gaf na de wedstrijd al toe dat hij hands maakte voordat de aanvoerder de bal bezorgde bij William Gallas die de gelijkmaker binnenkopte. Het incident ontging de Zweedse arbiter Martin Hansson. Het eerste duel was zaterdag in Dublin in 0-1 voor Frankrijk geëindigd.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020