Ieren willen duel met Frankrijk opnieuw spelen

19 november 2009 – De Ieren kunnen het nog steeds niet geloven. Op de zuurst mogelijke manier missen ze het WK: door een onterecht doelpunt in de verlenging. Thierry Henry nam de bal duidelijk met zijn hand mee, waarna zijn teamgenoot William Gallas de beslissende 1-1 binnen kon koppen. De Ierse assistent-bondscoach Liam Brady is zó boos over de anti-climax, dat hij de wedstrijd eigenlijk opnieuw wil laten spelen.

"We willen best nog een keer naar Parijs komen en overnieuw beginnen", zegt de 72-voudig international van Ierland tegen de BBC. "Zo ver zal de FIFA het niet laten komen, maar als het aan ons ligt spelen we de hele wedstrijd nog een keer, op Frans terrein. Dat is de enige manier om nog een eerlijke winnaar te krijgen."

Brady ging na het laatste fluitsignaal verhaal halen bij Henry. "Hij gaf toe dat hij hands maakte, maar zei ook dat het niet bewust was. Tsja. Ik heb de beelden gezien en het had er wel degelijk alle schijn van dat Henry wist waar hij mee bezig was."

Overigens is Brady niet alleen boos op Henry. Hij vindt het ook schandalig dat de FIFA vier landen (Rusland, Frankrijk, Griekenland en Portugal) een beschermde status gaf bij de loting voor de play-offs. "Toen bleek dat een paar grote landen het WK dreigden te missen, besloot de FIFA ineens teams een beschermde status te geven. Ik zou graag willen weten hoe de FIFA zoiets op het laatste moment kan beslissen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 20 november 2019

  2. dinsdag 19 november 2019