Huntelaar: "Dit had ik niet zien aankomen"

Ger
19 november 2009, 14:00   Bijgewerkt: 20 november 2009, 10:39

Klaas-Jan Huntelaar moest woensdagavond even slikken na het slechte nieuws van bondscoach Bert van Marwijk. De spits van AC Milan kreeg twee uur voor de interland tegen Paraguay (0-0) te horen dat hij op de bank moest beginnen. "Ik word altijd gek als ik niet speel."

Huntelaar begon afgelopen zaterdag tegen Italië eveneens als reserve. In Pescara mocht hij echter al binnen een kwartier de aan zijn enkel geblesseerd geraakte Robin van Persie aflossen. Hoewel de aanvaller van Arsenal ook tegen Paraguay ontbrak, werd de 26-jarige Huntelaar in Heerenveen niet als diens vervanger opgesteld. Van Marwijk schoof Dirk Kuyt van het middenveld naar de voorhoede, waardoor Ibrahim Afellay bij Nederland vanaf het eerste fluitsignaal mocht beginnen.

"Het duel met Italië was lastig. Na die vervelende blessure voor Robin moest ik opeens invallen. Dat is niet gemakkelijk, maar je moet er dan gewoon staan. Ik heb het verschil niet kunnen maken." De spits mocht tegen Paraguay als invaller voor Kuyt de laatste dertig minuten alsnog in actie komen. "Het is lekker om toch nog even te spelen. Dat is beter dan negentig minuten op de bank zitten. Ik was met een schot bijna nog trefzeker. Jammer dat de keeper redding kon brengen."

"De overstap van de Primera Division naar de Serie A vergt ook een aanpassing. In Spanje wil iedere ploeg winnen, in Italië willen ze juist niet verliezen." Door het gebrek aan speelminuten bij Milan moet Huntelaar vrezen dat zijn positie in Oranje verder onder druk komt te staan. Van Marwijk benadrukt immers dat hij het belangrijk vindt dat zijn internationals bij hun clubs veelvuldig in actie komen. De spits zal van de bondscoach niet altijd het voordeel van de twijfel blijven krijgen.

"Ik moet bij Milan inderdaad goede prestaties neerzetten", weet Huntelaar, die inmiddels met diverse andere clubs in verband wordt gebracht. "Je zou kunnen zeggen dat een transfer een optie is, maar ik wil bij Milan slagen. Het is ook niet ideaal om voor de derde keer binnen een jaar van club te veranderen." Deze week linkte de Duitse pers zijn naam aan VfL Wolfsburg. "Dat bericht hoor ik voor het eerst. Ik ben ook niet bezig met andere clubs, ik richt me op Milan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen