Ook Costa Rica voelt zich 'geflikt' (+video)

19 november 2009, 10:46   Bijgewerkt: 19 november 2009, 11:12

De emoties liepen hoog op tijdens de laatste play-offs voor het WK. Naast het drama van Ierland, dat vanwege een zuivere handsbal van Thierry Henry de mondiale eindstrijd mist, voelt ook Costa Rica zich geflikt. Het land werd uitgeschakeld door Uruguay (1-1). Gezien het spelbeeld in Montevideo viel daar niets op af te dingen, maar bondscoach René Simoes voelt zich gepakt door de Uruguayanen.

De confrontatie tussen Uruguay en Costa Rica tien minuten voor tijd tijdelijk stilgelegd nadat aan de zijlijn een vechtpartij was uitgebroken waarbij, opvallend genoeg, tv-mensen betrokken waren. Volgens Simoes hadden de Uruguayaanse journalisten het opstootje uitgelokt om Costa Rica uit het ritme te halen. "We speelden op dat moment erg goed", aldus Simoes. Zijn ploeg was kort daarvoor verrassend op 1-1 gekomen en had nog één doelpunt nodig om zich te plaatsen voor het WK.

De Braziliaanse coach betichtte Uruguay van 'boze opzet'. "In Costa Rica zijn we niet zo doortrapt als de Uruguayanen. Anders hadden we ook wel zoiets geflikt in een eerdere wedstrijd", moppert hij. Overigens deed zich voorafgaand aan het duel ook al een bizar incident voor. Een plaatselijke zanger mocht het volkslied van Uruguay ten gehore brengen, maar maakte er een soort miniconcert van. Er kwam geen eind aan zijn gezang en de spelers van Costa Rica vonden het na vier (!) minuten mooi geweest. Ze liepen weg en deden wat pass- en loopoefeningen op het veld, wat uiteraard tot woedende reactie van de Uruguayaanse supporters leidde.

Bekijk hier het extreem lange Uruguayaanse volkslied:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen