Woeste Ieren zinspelen op Frans complot

19 november 2009 – Ierland is er flink ziek van. Tegen Frankrijk leek de ploeg een penaltyserie uit het vuur te slepen, maar in verlenging sloegen de Fransen toe. William Gallas scoorde de beslissende 1-1, maar aan die goal ging een duidelijke handsbal van Thierry Henry vooraf. De treffer had daarom nooit toegekend mogen worden, vinden de Ieren.

"Het was overduidelijk hands", treurt de Ierse aanvaller Kevin Doyle. "Ik kan niet beoordelen hoe de scheidsrechter er voor stond, maar de grensrechter had absoluut moeten zien dat Henry de bal met zijn hand speelde. Dit is gênant."

De Ier zinspeelt voorzichtig op een Frans complot. "Als zoiets bij ons gebeurd was, had de scheidsrechter gefloten. Daar ben ik van overtuigd. Maar wij spelen hier in Parijs, voor een Frans publiek met de Franse voorzitter van de UEFA (Michel Platini, red.) op de tribune. Het is heel moeilijk om daar tegen te vechten", aldus Doyle.

Ook Robbie Keane doet een duit in het zakje. "Ik weet zeker dat alle heren op het ereterras hun handen kapot klappen. Michel Platini en Joseph Blatter hebben elkaar vast al gebeld of gesmst, dolgelukkig met dit resultaat", zegt de verbitterde spits.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020

  3. woensdag 12 augustus 2020