Nederland voor de derde keer op rij naar 0-0

Ger
18 november 2009, 22:42   Bijgewerkt: 18 november 2009, 23:08

Het Nederlands elftal is opnieuw niet tot een overwinning gekomen. In Heerenveen werd de vriendschappelijke confrontatie met Paraguay op 0-0 afgesloten. Na rust maakten Wout Brama en Otman Bakkal hun debuut.

Nederland speelde in een te traag tempo en zocht de oplossing vaak tevergeefs op het drukste gedeelte van het veld. Paraguay, dat achter Brazilië en Chili op een fraaie derde plaats van de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiepoule eindigde, toonde zich al snel tevreden met een gelijkspel. De ploeg van bondscoach Gerardo Martino zakte bij balbezit van Oranje ver terug op de eigen helft en hield alleen Oscar Cardozo rond de middenlijn.

Het gemis van Van Persie en de eveneens geblesseerde Arjen Robben en Wesley Sneijder deed zich tegen Paraguay duidelijk voelen. Oranje kampte met een gebrek aan creativiteit en wist ook vanaf de vleugels nauwelijks gevaarlijk te worden. Ook Eljero Elia, de laatste interlands volop geprezen, wist nu eens niet te fonkelen. Voor de pauze nam alleen Rafael van der Vaart het doel van de Zuid-Amerikanen serieus onder vuur.

Voor het Nederlands elftal was de ontmoeting met Paraguay de laatste test van het kalenderjaar. De ploeg van Van Marwijk oefent voor de openingswedstrijd van de mondiale eindronde op 11 juni in Johannesburg nog tegen de Verenigde Staten (3 maart), Ghana (1 juni) en Hongarije (5 juni). Mexico komt eind mei wellicht nog op bezoek in Oostenrijk, waar Oranje zich dan op hoogte voorbereidt op het WK.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen