Stunt Slovenië: Hiddinks Rusland niet naar WK

18 november 2009, 22:38   Bijgewerkt: 19 november 2009, 00:24

Het land dat vorig jaar Oranje's droom om Europees kampioen te worden kapot maakte, is er in 2010 niet bij op het WK. Rusland, met coach Guus Hiddink op de bank, moest in een razend spannende tweestrijd zijn meerdere erkennen in Slovenië. De Slovenen, toch een relatieve dwerg op het internationale voetbalpodium, wonnen thuis met 1-0. Dat was voor hen precies genoeg om het WK te halen.

De Slovenen, pas één keer eerder (in 2002) actief op een WK, bleven eenvoudig overeind. De thuisploeg werd zelfs een handje geholpen, toen de Russische spits Aleksandr Kerzhakov een directe rode kaart kreeg. Hij maakte inderdaad een trappende beweging naar de Sloveense doelman Handanovic, maar de keeper had de bal niet klemvast. Een rode kaart was dus een wat harde beslissing, maar het veranderde weinig aan het spelbeeld. Hiddink wisselde een middenvelder voor een extra spits (Roman Pavlyuchenko), maar kansen bleven uit.

Hauge

Hauge

Voor Hiddink zal de uitschakeling keihard aankomen. Na 1998 (Nederland), 2002 (Zuid-Korea) en 2006 (Australië) wilde hij in 2010 met de Russen naar een WK, maar dat zit er niet in. Rusland out, Slovenië in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen