Algerije ten koste van Egypte naar WK

Koen Freriks
18 november 2009, 20:27   Bijgewerkt: 18 november 2009, 20:43

Niet Egypte, maar Algerije gaat naar het WK. De Egyptenaren moesten het woensdag met 1-0 afleggen tegen de Algerijnen. Antar Yahia maakte het enige doelpunt in het beladen WK-kwalificatieduel.

Een beslissingswedstrijd moest er aan te pas komen, nadat Egypte en Algerije gelijk waren geëindigd in hun kwalificatiepoule. Op het neutrale terrein Soedan moest de beslissing vallen. De Afrikaanse kraker was beladen door eerdere schermutselingen.

Al in de eerste minuten bleek dat de spelers de druk voelden. Na slechts vier minuten was het eerste opstootje een feit. Egypte kwam daarna tot enkele kansen, maar Algerije kwam op voorsprong. Antar Yahia klopte doelman Essam El Hadary uit een lastige hoek.

Dat Yahia de held van zijn land zou worden, wist hij toen nog niet. Egypte ging in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker, maar de in bloedvorm verkerende doelman Fawzi Chaouchi sleepte met knappe reddingen het WK-ticket voor Algerije binnen. Het Egyptische team blijft volgend jaar in de zomer thuis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen